Hirdetés

Szupergyors adattárolókártyát leplezett le az ASUS

A Hyper M.2 x16 Gen5 összesen négy darab NVMe SSD-t képes támogatni.

Az ASUS bejelentette a Hyper M.2 x16 Gen5 nevű, SSD-ként funkcionáló bővítőkártyáját, amely négy darab, M.2 2242-es, 2260-es, 2280-es vagy 22110-es formátumú, x4-es PCI Express csatolójú, NVMe SSD-kkel kompatibilis. Az adattorlók 4.0-s vagy 5.0-s PCI Express sávokat is használhatnak, de leginkább az utóbbi lényeges, mivel ezáltal a 64 GB/s-os adatátviteli sebesség is elérhető.


[+]

A bővítőkártyába helyezett SSD-k RAID0 módban működhetnek, az energiaellátásukról pedig 6-tűs PCI Express tápcsatlakozó gondoskodik, és ezáltal adattárolónként 14 wattnyi energia biztosítható. Természetesen a megfelelő hűtőrendszer a csomag része.

Az alapértelmezett RAID mód egyébként opcionálisan megváltoztatható, annak függvényében, hogy a felhasználó milyen működést tart a saját igényeit figyelembe véve célravezetőnek.


[+]

Az ASUS kiemelte, hogy a Hyper M.2 x16 Gen5 bővítőkártya teljesítménye függ az alapplatformtól. Papíron a hardver maximum négy SSD-t támogat, de ahhoz, hogy ezek megfelelően működjenek, szükség van a kellő mennyiségű PCI Express sávra a processzor oldalán. Éppen ezért az AMD és az Intel HEDT vagy munkaállomásokba szánt platformjaival üzemel optimálisan a fejlesztés, itt ugyanis nem sok limitbe ütközik majd a felhasználó. A normál asztali platformokat tekintve már nem annyira kedvező a helyzet, de végeredményben az számít, hogy a CPU-n belül mennyi szabad PCI Express 5.0-s sáv áll rendelkezésre, ugyanis ez határozza meg, hogy hány PCI Express 5.0-s SSD-t használhat a rendszer.

Az ASUS Hyper M.2 x16 Gen5 hamarosan piacra kerül, az ára 79 dollár lesz, a kompatibilis SSD-ket pedig külön kell beszerezni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Előzmények

Hirdetés