Hirdetés

Solid State meghajtók IDE csatlakozóval

A Super Talent nemcsak 2,5 hüvelykes Solid State meghajtóinak kínálatát frissíti fel időről időre, de egy másik piacon, a beágyazott rendszerek területén is jelen vannak már 2007 áprilisa óta. Az akkor bejelentett FDM (Flash Disk Module) a szabványos 40 és 44 tűs IDE csatlakozót használta, és ez a felfrissített meghajtók esetében sincs másképp.

Flash Disk Module horizontális...
Flash Disk Module horizontális...

Az új FDM-eket kétféle, SLC és MLC NAND flashchipekkel szerelik, előbbieknél 4, 8 és 16, utóbbiaknál pedig 8, 16 és 32 GB az elérhető tárkapacitás. Az IDE csatlakozó kétféle kialakítása miatt lehetőség van az alaplapra párhuzamos vagy arra merőleges elhelyezkedésű IDM-eket választani, attól függően, hogy a kiszemelt gépben mekkora a helykínálat.

... és vertikális IDE csatlakozóval
... és vertikális IDE csatlakozóval

A meghajtók Master és Slave üzemmódban is használhatók, adatátvitel szempontjából a PIO Mode 4-et támogatják. Az MLC chipesek 80 MB/s-os olvasási és 40 MB/s-os írási tempót tudhatnak magukénak, az SLC változatoknál ez utóbbi érték eléri a 60 MB/s-ot is. A gyártó állítása szerint a tárolók 10 évig képesek biztonságosan megőrizni a rájuk írt adatokat, az MLC változatok 10 000, az SLC-k pedig 100 000 írási ciklust képesek elviselni. A Super Talent már szállítja a 40H2, 40V2, 44H2 és 44V2 jelzéssel ellátott FDM-eket, de árukról egyelőre nem tettek közzé információt.

Előzmények

Hirdetés