Hirdetés

Friss Solid State termékek a Super Talent műhelyéből

A Super Talent két új termékcsaládjával PATA csatolóval ellátott Solid State meghajtókat kíván hamarosan piacra dobni. A MasterDrive EX2 változat MLC flashchipekből épül fel és 80 MB/s-os olvasási és 40 MB/s-os írási tempót kínál. A választék 16, 32, 64 és 128 GB-os példányokból áll, amelyekre két év garanciát vállalnak. A MasterDrive IX2 termékek SLC flashchipekre alapoznak, és 16, 32 valamint 64 GB-os tárkapacitással rendelkezhetnek. Olvasási sebességük a gyártó által megadott adatok szerint 80 MB/s-os, az írási tempó pedig 60 MB/s-os. Az SLC NAND chipek természetéből adódóan a Super Talent 3 év garanciát vállal rájuk. A két új termékcsaládot a Computexen is bemutatják.

Az SSD termékskálájuk egy másik részén a netbookokba való meghajtóik szerepelnek, a Super Talent eddig több Eee PC-hez való kiegészítő modult is bemutatott már. A gyártó legfrissebb fejlesztése a Dell Inspiron Mini 9-hez illeszkedik, és a felhasználók számára 16, 32, 64 illetve 128 GB-os tárkapacitást kínál. A Mini PCIe és a Super Talent által kifejlesztett Double Wide Half Mini PCIe formátumú modulok MLC vagy SLC flashchipekre építkeznek, de sajnos teljesítményükről nem érkezett pontos információ. A gyártó állítása szerint az új modulok a Dell Minik alapfelszereltségét képző flash alapú tárolóknál hétszer jobban teljesítenek szekvenciális írás esetén, de olvasáskor is kétszer nagyobb tempót biztosítanak.

Az MLC chipekkel szerelt változatok árát is nyilvánosságra hozták, a 16 GB-os 75, a 32 GB-os 110, a 64 GB-os 200, a legnagyobb 128 GB-os modul pedig 380 dollárba kerül.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés