Hirdetés

A zene Egoiste élvezete

A piacon eddig megjelent hordozható, flash memóriás zenelejátszók közös jellemzője, hogy a gyakran elismerésre méltó műszaki paraméterek mellett a rendszer kritikus pontja, a zenét megszólaltató füldugó csak átlagos minőségű. Ez a hiányosság persze pótolható, ugyanakkor meglehetősen lehangoló élményt nyújt, amikor az újonnan beszerzett zenelejátszóhoz mindjárt új fülhallgatót is kell vennie a hangminőségre kényes felhasználónak.

Ezt a problémát próbálja kiküszöbölni egy nálunk kevéssé ismert japán cég, az Itan új termékével, a sokat mondó Egoiste névre keresztelt, fejhallgatóval kombinált mp3-lejátszóval. Mivel a két eszköz vagy funkció lényegében nem választható el egymástól, ezért az Egoiste-ot megvásároló vevőnek nincs is lehetősége lecserélni az apró hangszórókat, ugyanakkor a kitűnő minőségű, egyenként 23 mW-os Takaide sugárzókat aligha szükséges jobbra cserélni.

A PC-hez USB kapun keresztül csatlakozó 256 MB-os Egoiste érdekessége, hogy a vezérlőszerveket is fülesen helyezték el, ezért nincs szükség külső vezérlőmodulra (ezért az LCD kijelzőről le kell mondaniuk a vásárlóknak). Az mp3 és wma zeneformátumokkal kompatibilis, előre beállított fokozatokkal ellátott hangszínszabályzót is tartalmazó lejátszó két AAA elemmel működik maximum 24 órán keresztül.

A lejátszó hozzánk legközelebb Németországban kapható, fogyasztói ára 149 euró, azaz hozzávetőlegesen 37 000 Ft.

  • Kapcsolódó cégek:
  • itan

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés