Hirdetés

Sok felhasználó elégedetlen az SSD-kkel

Az SSD egyértelműen az új generációs adattároló technológia, legalábbis rendszerlemezként mindenképp érdemes használni, de ezek a termékek nem problémamentesek. Utóbbi persze távolról sem meglepetés, de a Kroll Ontrack kutatása szerint meglepően sok felhasználónak volt már problémája az SSD-jével.

Az Egyesült Királyságban a felmérésben résztvevő felhasználók 27%-a mondta, hogy tapasztaltak már valamilyen SSD-hez köthető kellemetlenséget. Ennél is megdöbbentőbb, hogy a felhasználók 56%-a számolt be adatvesztésről, és ennek a rétegnek a 26%-a nem is tudta az elveszett adatott visszaállítani.

Paul Le Messurier, a Kroll Ontrack programozója és operációs menedzsere szerint az adatok visszanyerése az SSD-n rendkívül problémás, mivel a HDD-kel ellentétben az adatok tárolása abszolút nem lineáris, továbbá az adatelrendezés iparági szinten nincs szabványosítva, ami azt eredményezi, hogy szinte mindegyik SSD-nél egyéni adatmentési megoldást kell alkalmazni.

A felmérés nagyjából kétezer résztvevője közül 75% használ valamilyen SSD-t mobil termékben, 60% asztali számítógépben, és csak 20% szerverben. A vásárlók nagy része a teljesítményért vásárolja az SSD-ket.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés