Hirdetés

Tíz Socket AM3-as MSI alaplap támogatja a Bulldozert

Az MSI bejelentette, hogy az AMD új generációs, Bulldozer architektúrára épülő processzorait tíz Socket AM3-as foglalattal felszerelt alaplapjuk fogja támogatni. A felhasználónak egy BIOS frissítésre lesz szüksége, ami ugyan még nem elérhető, de a gyártó ígérete szerint még az új CPU-k startja előtt felkerül a weboldalukra. A hivatalos közlemény szerint az alábbi modellek képesek majd kezelni a friss, nyolcmagos központi processzorokat: 890FXA-GD70, 880GMS-E35, 890FXA-GD65, 870A-G54, 890GXM-G65, 870A-G54H, 880GMA-E55, 870A-G46, 880GMA-E35 és 760GM-P33.

A gyártó akciója nem egyedi, ugyanis az Asus hasonlóan gondolkodik fél tucat felsőkategóriás termék esetében. Az MSI előnye lényegében az lehet, hogy az olcsóbb megoldásoknál is elérhető a támogatás, vagyis több felhasználót érinthet a dolog.

Korábban kiderült, hogy az AMD a Socket AM3-as foglalatba helyezett bulldozeres processzorokat hivatalosan nem támogatja, amit azzal magyaráz a vállalat, hogy egyes alaplapok nem rendelkeznek a megfelelő VRM specifikációkkal. Persze ezt az alaplapgyártók is tudják, így csak azokra a termékekre készítenek támogatást, amelyek megfelelnek az új követelményeknek is. Ennél valamivel nagyobb probléma, hogy az új sideband Temperature Sensor Interface-t (SB-TSI) a Socket AM3-as modellek egyáltalán nem ismerik, vagyis gond lehet a CPU-k hőmérsékletének monitorozásával.

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés