Hirdetés

Mégsem kerül piacra a Snapdragon 802

A Qualcomm az év elején beszélt a Snapdragon 802 jelzésű rendszerchipről, mellyel a cég az okostévék piacát célozza meg. A vállalat azonban még a termék piacra dobása előtt átértékelte a helyzetet, és úgy látják, hogy a tervezetnél kisebb az igény a szóban forgó fejlesztésre, ennek következtében nem vezetik be a lapkát.

A vállalat a bejelentéssel párhuzamosan azt is közölte, hogy a Snapdragon 802 elkaszálása nem jelenti azt, hogy a cég nem érdekelt az okostévékbe szánt rendszerchipek szegmensében, és az ide szánt többi lapkát továbbra is szállítják majd, sőt később újabb fejlesztések is érkeznek.

A Snapdragon 802 előnyeként a HQV technológiát lehetett felhozni, mely elsődlegesen a 4K-s tévéket célozta, és a gyengébb felbontású tartalom felskálázásáért felelt volna. A tévégyártók viszont valószínűleg úgy gondolják, ha valaki 4K-s tévét vesz, akkor eleve natív felbontású tartalomban gondolkodik, így elég az olcsóbb lapkákat választani erre a területre. Ez nyilván a vártnál alacsonyabb igényt jelent az olyan termékek irányában, mint a Snapdragon 802, ami pedig a projekt leállítását eredményezi még akkor is, ha már a célegyenesben volt.

Előzmények

Hirdetés