Hirdetés

Forrasztás helyett marad a paszta a nagyobb Skylake-X lapkáknál is

A korábbi pletykákkal ellentétben az Intel mégsem erőlteti a jobb hőelvezetést, aki ezt el szeretné érni, annak a kupaktalanításban kell gondolkodnia.

Bár a nyár elején arról szóltak a pletykák, hogy a megjelent Skylake-X processzorok esetében a kupak alatti paszta használata csupán ideiglenes megoldás, mára úgy néz ki, hogy az Intel mégsem vezeti be a forrasztást, még a nagyobb lapkát használó 12, vagy több maggal rendelkező modellek esetében sem.

Ennek az oka valószínűleg a forrasztás többletköltsége, így ez a megoldás hiába vezeti sokkal jobban a hőt a fémsapka felé, a Skylake-X HCC verziójú, meglehetősen méretes, 500 mm²-nél is nagyobb lapka gyártása rendkívül költséges. Emiatt a paszta használata szimplán kifizetődőbbnek tűnik.


(forrás: Der8auer Facebook bejegyzése) [+]

A tuningosok számára viszont jó hír lehet, hogy a Der8auer néven ismert német tuningos már lemeztelenítette a Core i9-7920X-et, és azt ígéri, hogy az ehhez szükséges, relatíve biztonságos kupaktalanítást lehetővé tevő eszköz is elérhető lesz hamarosan. Ezzel lényegében a felhasználók kicserélhetik az Intel által alkalmazott pasztát egy jobb minőségűre, amivel javulhat a hőátadás.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés