Hirdetés

Shuttle csontváz házimozis PC-hez

Multimédiás rendszerek alapjául szolgál a Shuttle legújabb XPC barebone-ja, az SG33G5M. Az elegáns dobozkában lévő alaplap az Intel G33 + ICH9-DH chipsetje köré épül, azaz már a legújabb, 1333 MHz-es rendszerbuszon keresztül kommunikáló Core 2-es processzorokat is képes fogadni. Két foglalatába legfeljebb 4 GB összkapacitású DDR2-es memóriamodulok illeszthetők – hivatalosan 800 MHz-es sebességig, a BIOS azonban lehetőséget ad az 1066 MHz-es órajel beállítására (sőt, másfajta tuningopciókkal is szolgál).

Bővítésre egy PCI Express x16, valamint egy hagyományos PCI aljzat ad módot. Az alaplap egy IDE csatornája mellett három belső SATA-300 és két ugyanilyen sebességű eSATA csatlakozóra köthetők meghajtók, nem hiányzik a Gigabit Ethernet és a FireWire interfész sem. Az északi hídba integrált GMA 3100 grafikus maghoz D-Sub és HDMI kivezetés csatlakozik, utóbbihoz DVI adaptert is mellékelnek. A Realtek ALC888DD audiovezérlő nyolccsatornás hangot szolgáltat, és megfelel a Dolby Digital Live és a DTS Connect szabványnak, úgyhogy a térhangzással nem lehet gond. Az analóg ki- és bemeneteken kívül hátul egy optikai SPDIF kimenet található.  A rendszer áramellátásáról egy 250 wattos tápegység gondoskodik.

A multimédiás felhasználáshoz illően a mini-PC előlapján egy VFD kijelző látható, és egy infrás távirányító is jár mellé. A kezelőszervek Windows XP és Vista alatt egyaránt használhatók, és együttműködnek a Media Centerrel is. Az SG33G5M ajánlott ára 328 euró forgalmi adó nélkül.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés