Hirdetés

Tévékbe ültet mesterséges intelligenciát a Sharp

Az AIoT TV rendszer nem fejleszt fegyvereket, és nem célja, hogy átvegye az irányítást a bolygó felett!.

A Sharp már korábban bejelentette, hogy komoly figyelmet fordítanak az otthoni eszközökbe szánt mesterséges intelligencia kifejlesztésére. A cég a közelmúltban már több olyan IoT eszközt is bemutatott, amely erre a koncepcióra épült, és ez a vonal most elérte a televíziókat is.

Sharp AIoT TV
Sharp AIoT TV

A vállalat ugyanis bemutatta AIoT TV rendszerét, amely az új Aquos UH5 család televízióiban debütál. Sajnos egyelőre nincs szó arról, hogy a mesterséges intelligenciával felvértezett készülékek a mosógépből, a hűtőből és a mikróból hadsereget alakítanának, amely majd leigázza a Földet, és egyelőre még az általuk kifejlesztett fegyverekre is várni kell. Első lépésként még csak az a feladat, hogy a technológia felmérje a felhasználók tartalomfogyasztási szokásait, tehát, hogy milyen műsorokat, filmeket, videókat néznek, milyen alkalmazásokat futtatnak, milyen internetes oldalakat nézegetnek, és ennek kielemzése után magától ajánljon fel különféle olyan opciókat, amelyek meglátása szerint kedvező fogadtatásra találhat.

Ez az ötlet egyáltalán nem új, eddig jó pár piaci résztvevő próbálkozott hasonlóval, és mind besültek vele. Az a baj ugyanis, hogy ha valaki szereti mondjuk a Real Madrid meccseit nézni, az elképzelhető, hogy nem vágyik más csapat mérkőzéseire, vagy ha valaki odavan a Trónok harcáért, az nem biztos, hogy óhajtja a Szulejmánt is, pedig az is kardozós, kosztümös sorozat, sok szerelemmel. Mivel ígéretet már kaptunk arra, hogy a Sharp tévék eljutnak már Európába, Magyarországra is, ezért joggal remélhetjük, hogy a közeljövőben hazánkban is kipróbálható lesz ez a szolgáltatás, amely a tervek szerint 2018-ban a televíziók 80 százalékába bekerül majd.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sharp

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés