Hirdetés

Sharkoon hangrendszerek a térhangzás szerelmeseinek

A térhatású hang megszólaltatására képes rendszerek piaci bejelentésekor ma már kevesen kapják fel a fejüket, mondván a gyártók egy ideje nem tudnak újat mutatni a vásárlóknak; miközben a high-end surround rendszerek továbbra is virágkorukat élik, a belépőszintű, főleg PC-s kiegészítőnek számító eszközök lassan belesüllyednek a tucatalkatrészek szürke sokaságába. Néhány gyártó azonban időről-időre igyekszik újat mutatni, ilyen többek között a Sharkoon is, amely újabb térhangzást nyújtó fülhallgatóval jelentkezik a piacon.


A Cosmic 5.1 nem az első ilyen terméke a cégnek, ugyanakkor ezzel a fejhallgatóval végre azok is kipróbálhatják az újszerű térélményt, akiket eddig az eszközök relatíve magas ára elriasztott a vásárlástól. Az új termék ára ugyan egyelőre nem ismert, mindazonáltal a fejlesztők ezúttal külső USB-s vezérlő (gyakorlatilag egy külső hangkártya) nélkül oldották meg a térhangzást, ezzel a Cosmic 5.1 ára mindenképpen lejjebb süllyedhet az eddig bemutatott, hangvezérlő áramkört tartalmazó példányokénál.

A gyártó szerint rendkívül kényelmes térhangzású fejhallgatót oldalanként négy sugárzóval szerelték fel, melyeknek (csatornánként) külön-külön szabályozható a hangereje. A 3,5 mm-es jackdugóval csatlakozó eszközről természetesen nem maradhat le a mikrofon, így a Cosmic 5.1 jó kiegészítője lehet LAN-partiknak vagy hangátvitelre épülő internetes/hálózati alkalmazásoknak.


A Sharkoon a Cosmic 5.1 bejelentésével közel egyidőben útjára indította Audics 5.1 névre keresztelt surround-rendszerét is, melytől a gyártó oldalán feltüntetett adatok alapján nem szabad csodát várni, ugyanakkor megfelelő piaci pozícionálás esetén akár komoly jövője is lehet a terméknek. Az Audics 5.1 szatellit sugárzói és centere egyenként 6 W-os zenei teljesítményre képesek, az erősítővel egy házban helyet kapott mélynyomó pedig 30 W-os, ezzel végképp egyértelművé válik, hogy a hangrendszer a fentebb említett Cosmic 5.1-hez hasonlóan lényegében egyszemélyes szerkezet, csupán más formába öntve. Ennek a koncepciónak némileg ellentmond, hogy a rendszert ellátták távvezérlővel is, ami esetenként kényelmesebbé teheti a használatot.

Az Audics 5.1 fogyasztói áráról – akárcsak a Cosmic 5.1 esetében – egyelőre nem áll rendelkezésre információ.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés