Hirdetés

Sharkoon PC-házak multimédiás rendszerekhez

A Sharkoon két új PC-házat mutatott be, amelyek mind külső megjelenésükben, mind szélességükben illeszkednek a hagyományos hifi-készülékekhez, ám kellően magasak egy teljes értékű konfiguráció összeállításához. Az alumínium előlapos, nyers fémszínben és feketére eloxált változatban kapható házak ATX, microATX és Flex-ATX formátumú alaplapokat fogadnak be.


HD-1

A Home Digital HD-1 nevű modellbe egy normál méretű optikai meghajtó és három merevlemez szerelhető be. Mérete 43,5 x 40,2 x 15 cm, tömege 7,1 kilogramm. A HD-2 két külső hozzáférésű (lehajtható takarólemez alatt helyet foglaló) 5,25 hüvelykes és két belső 3,5 hüvelykes rekesszel rendelkezik. Mérete 43,5 x 41 x 18 cm, tömege 7,4 kg. Mindkét típus hátoldalán hét nyílás található a bővítőkártyák számára, melléjük pedig gyárilag egy 8 cm-es ventilátort rögzítenek. A zaj mérséklését a rezonanciák továbbterjedését gátló gumilábak, illetve a fedlap belső oldalára erősített hangszigetelő lap szolgálja.


HD-2

A házak előlapján a szokásos USB 2.0, Firewire és audiocsatlakozón kívül egy kis kétsoros kijelző is található, amely a Windows alá telepített segédalkalmazás révén sokféle információ megjelenítésére használható, melyek között nemcsak a szokványosnak mondható hőmérsékleti és fordulatszám-adatok említhetők, hanem az épp lejátszott zeneszám vagy film címe is, sőt igény szerint valamely internetes hírszolgálat friss anyagait is szemmel lehet vele tartani.

A mellékelt infrás távirányítóval a Windows XP Media Center Edition valamennyi multimédiás funkciója vezérelhető, de a gyártó a standard Windows XP-hez is biztosít olyan szoftvert, amellyel kényelmesen kezelhetők a lejátszó-, illetve felvevőprogramok. Tápot a Sharkoon új házai nem tartalmaznak, ám kompatibilisek valamennyi ATX szabványt követő egységgel. A gyártó apró figyelmességként egy 3,5/6,3 mm-es sztereó jack-adaptert is mellékel a HD-1 és HD-2 mellé, melyek egyaránt 299 eurós ajánlott áron kerülnek az üzletekbe.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés