Hirdetés

Seagate - 100 GB egy korongon

Eddig az egy merevlemez-korongon rögzített adat-maximum 80 GB volt. Mindenesetre érdekes, hogy - az 1990-es évek végével ellentétben - évente már nem duplázódik meg a merevlemezek adattárolási sűrűsége. Az új technológiát a Seagate először a Barracuda 7200.7 típusú winchestereibe építette be.

Az új HDD-modell így már a két koronggal 200 GB adatot tud tárolni. A háttértároló lehet PATA-s és Serial-ATA-s is. Az új Barracudák a Serial-ATA használata esetén egy új, az úgynevezett Native Command Queueing (NCQ) funkcióval is kiegészülnek. Az első modellt a vállalat már be is mutatta az Intel Fejlesztői Fórumán (IDF). A hagyományos ATA-változat októbertől, míg a Serial-ATA-s novembertől lesz kapható. Áruk egyelőre még nem ismert.

Az NCQ-technológiának köszönhetően a HDD maga priorizálhatja és rendezheti fontossági sorrendbe az olvasási és az írási műveleteket, ezáltal teljesítmény-növekedés érhető el. A Barracuda 7200.7 típusú merevlemezekből lesz 40, 80, 120 és 160 GB-os változat is. A 200 GB-os modellek 8 MB gyorsítótárral rendelkeznek és három év garanciát vállal rájuk a Seagate.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés