Hirdetés

Maxtor és Fujitsu - új Serial-ATA merevlemezek

A Maxtor terméke egy külső meghajtó, amelynek maximális tárolókapacitása 200 GB, az ára pedig kapacitása függvényében 200 és 400 dollár között változik. A bemutatott modellt egy olyan notebookhoz csatlakoztatták, ami nem rendelkezett Serial-ATA-támogatással. A megoldást a Lycom által kifejlesztett PC-Card jelentette, amely két külső Serial-ATA-csatlakozót kínál.


Forrás: www.pcgames.de

A Fujitsu az új merevlemezét kifejezetten notebookokban való felhasználásra fejlesztette ki. A 2,5 colos eszköz 2003 végétől lesz kapható. Eddig csak Ultra-ATA100-csatlakozójú winchestereket lehet kapni a notebookokhoz. Biztosra vehető azonban, hogy a Fujitsu-t majd a többi gyártó is követi, ugyanis a 2004 második felében megjelenő új, Sonoma kódnevű Intel Centrino-chipset már támogatni fogja a Serial-ATA szabványt is.


Forrás: www.tecchannel.de

A Fujitsu által kiállított MHS-sorozatú példány még a Marvell 88i8030 ATA133/Serial-ATA átalakítót alkalmazta. Sumit Puri, a Fujitsu Architektúra Fejlesztési Csoportjának mérnöke szerint 2003 végére az új 2,5 colos merevlemezek már rendelkezni fognak Serial-ATA csatlakozóval.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés