Hirdetés

Scythe Monobox ATX hangszigetelt ház minimalista köntösben

Az egyszerű kinézetű, hangszigetelt házak virágkorukat élik, a sokszor Antec és Fractal Design stílusjegyeket felvonultató tornyok egyre több gyártó kínálatában bukkannak fel. Most pedig úgy tűnik, hogy a japán hűtőspecialista, a Scythe sem akart lemaradni erről a trendről, a Hermitage Akihabara értesülései szerint hamarosan érkezik a Monobox ATX.


(forrás: Hermitage Akihabara)

A midi torony 195 × 445 × 500 mm-es kiterjedéssel bír, anyaghasználata jellemzően műanyag és 0,5 mm-es SECC acél, ami némi aggodalomra adhatna okot, de az ehhez társuló 7,8 kg-os tömeg azért valamelyest megnyugtató. Az egyszerű vonalvezetésű, kívül-belül feketére festett ház hangszigetelt ajtóval rendelkezik, az előlapi kivezetések viszont csukott állapotban is elérhetők, közöttük a bekapcsoló gomb mellett egy USB 2.0 és egy USB 3.0 port, valamint a szokásos fülhallgató kimenet és mikrofon bemenet jack csatlakozói sorakoznak. Az ajtó mögött két 120 mm-es elülső ventilátor és 3 x 5,25”-es meghajtóhely tornyosul. Az oldalsó kopoltyúkon keresztül a levegő csukott ajtó mellett is kényelmesen bejut a ház belsejébe.


(forrás: Hermitage Akihabara)

A beltérben elöl két 90 fokban kiforgatott merevlemezkeret látható: az alsóba 4 x 3,5”-es meghajtó, míg a fölötte lévő keretbe 4 x 2,5”-es adattároló rögzíthető. Utóbbi oldalára két videokártya támasztót is szereltek, ami súlyosabb egyedeknél kifejezetten hasznos lehet. A videokártya hosszának és a processzorhűtő magasságának korlátairól nem tettek említést, de szemre elmondható, hogy a legtöbb esetben nem lesznek kompatibilitási gondok, valamint az sem elképzelhetetlen, hogy a 2,5”-es keret igény esetén eltávolítható, ezzel további területeket szabadítva fel. Az alaplaptálca ATX és microATX formátumú deszkákat fogad, minden fontosabb nyílás megtalálható rajta, valamint a gumiszegélyeket sem spórolták le róla.


(forrás: Hermitage Akihabara)

A megfelelő huzatról a már említett dupla 120 mm-es elülső és egy szintén 120 mm-es hátsó ventilátor gondoskodik, ezek egy az előlap alján található 3 állású (off, 650 rpm, 1350 rpm) kapcsolóval vezérelhetők. Vízhűtés előkészítés is a felhozatal része két tömlőfurat formájában.


(forrás: Hermitage Akihabara)

A Scythe Monobox ATX várhatóan december 5-én jelenik meg, vételára 100 dollár körüli lesz.


(forrás: Hermitage Akihabara) [+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés