Hirdetés

Sapphire: vízzel hűtött Radeon HD 4870 X2

sapphire

Új taggal bővült a Sapphire Atomic grafikus kártyák családja, mely a jelenleg elérhető legerősebb videokártyára épül. A Radeon HD 4870 X2 típusú modell csillapíthatatlan étvágyából adódó melegedését a vállalat saját tervezésű vízhűtője csökkenti. A közel 300 wattos hőmennyiség elvezetésére felkészített hűtőrendszernek köszönhetően a mérnökök a gyári órajeleket is megemelték a nagyobb teljesítmény érdekében.

Az Atomic Radeon HD 4870 X2 a referenciamodellhez hasonlóan két darab 55 nm-en gyártott, RV770 kódnevű grafikus processzort hordoz, s ez összesen 1600 stream processzort és 80 textúrázó csatornát eredményez. Mindkét chip 800 MHz-es magórajelre van kalibrálva, míg a DDR5 szabványú memórialapkák effektív 4000 MHz-es órajelen működnek.

A PCI Express 2.0 csatolóval ellátott eszközön a tévékimeneten kívül két DVI is helyet kapott, emellett a DVI/HDMI adapteren keresztül HDTV támogatással is rendelkezik. A kétszer 1 GB-os memóriakapacitással rendelkező, komplett vízhűtővel felszerelt termék december 18-tól vásárolható meg, az ajánlott fogyasztói ára 649 dollár lesz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés