Hirdetés

Újabb kompakt vízhűtést készített a CoolIT

Elkészült a CoolIT Systems kompakt vízhűtéses rendszere, a Domino Advanced Liquid Cooling (A.L.C.), amely kizárólag processzorok hűtésére alkalmas. A gyártó fontosnak tartotta a könnyű szerelhetőséget, ezért szinte bármilyen 120 milliméteres hátsó ventilátorhellyel rendelkező házba beszerelhető. A hőcserélő radiátor 157 x 133 x 25 mm méretű, súlya 228 gramm. Erre szerelhető fel a három fokozatban állítható fordulatszámú, 120 mm-es légkavaró, ami 1030 és 2900 RPM között dolgozhat. Csendes üzemmódban 19, közepes fordulatszámon 26, míg teljes gőzzel járatva 39 dBA zajt csap.

A korróziógátlót is tartalmazó hűtőfolyadékot egy kerámia csapágyazású, hosszú élettartamú szivattyú keringeti a rendszerben, ami 67 x 47 x 25 mm-es mérettel, 57 grammos súllyal és 50 000 órányi MTBF értékkel rendelkezik. A processzorra szerelhető, rézből készült blokkhoz többféle foglalathoz illeszkedő hátlapot csomagolnak, így a napjainkban legelterjedtebb AMD és Intel processzorokhoz is használható, beleértve a nemrég megjelent LGA1366 foglalatú Core i7 modelleket is. Belsejében mikrocsatornákat alakítottak ki a hatékony hőátadás érdekében, ezt előre felkent, jó minőségű hűtőpasztával is segíti a gyártó.

Az oldalsó panelon egy nagy kontrasztú LCD kijelző látható, amely a rendszer állapotáról, a ventilátor és a szivattyú fordulatszámáról, valamint a vízhőmérsékletről nyújt visszajelzést. Az itt található gombokkal lehet beállítani a működési módokat és a hőmérséklet skáláját is, amihez egy plusz riasztó funkció is rendelkezésre áll. A terméket hosszú élettartamúra, legalább 7 évnyi működési időtartamra tervezték, ez alatt nem igényel karbantartást sem. A CoolIT Systems két év garanciát vállal a Domino A.L.C-re, végfelhasználói árát pedig 79 dollárban szabta meg.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés