Hirdetés

Újabb Radeon HD 7970 GHz Edition VGA-k a Sapphire jóvoltából

A Sapphire már kihasználta az AMD Radeon HD 7970 GHz Edition jelzésű modellt, melyre a tervezők toxikus VGA-t építettek. Ez a termék azonban bármennyire is gyors, sajnos nagyon drága, így nem árt pár olcsóbb modellt bedobni a szorítóba. Ezek a Vapor-X sorozatba tartoznak, így a megfelelő hőmérsékletről a szokásos hőkamrás hűtő gondoskodik, mely két darab 6 és két 8 mm-es átmérőjű hővezető cső segítségével vezeti a forróságot a méretes alumíniumbordába, amit aztán két darab 9 cm-es ventilátor hűt le.

A két BIOS-szal felszerelt termékek az új steppingre épülő Tahiti kódnevű cGPU tudását kamatoztatják, mely 2048 shader részelemmel dolgozik, a 384 bites memóriabuszhoz pedig 3 vagy 6 GB kapacitású GDDR5 szabványra alapozó fedélzeti memória kapcsolódhat. A kevesebb memóriával rendelkező verzió esetében a lapka alapból 1000 MHz-en ketyeg, amit a PowerTune Boost maximum 1050 MHz-re emelhet, a memóriachipek pedig effektív 6 GHz-es órajelen üzemelnek. A 6 GB-os megoldás az elsődleges BIOS-szal ugyanezekkel a paraméterekkel dolgozik, de a másodlagos BIOS az alapórajelet 1050, a PowerTune Boostot pedig maximum 1100 MHz-re növeli.

A DirectX 11.1-et támogató VGA-k hátulján egy dual-link és egy single-link DVI, egy 3 GHz-es HDMI 1.4a-s, valamint két mini DisplayPort 1.2 HBR2-es kimenet található. A kártyák hat kijelző kezelésére képesek, továbbá mindegyikhez külön nyolccsatornás hangfolyam rendelhető. A Sapphire az új versenyzők forgalmazását hamarosan megkezdi, az ajánlott fogyasztói árakról azonban még nincs adat.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés