Hirdetés

Sapphire: DVI-kimenetet minden irodai gépnek!

Nem bővítőkártyaként, hanem inkább egyfajta átalakítóként lehet tekinteni a Sapphire ADD2 elnevezésű kártyájára, mely elsősorban a chipsetbe integrált grafikával rendelkező számítógépek tulajdonosai számára készült. Ezeknél a megoldásoknál többnyire mind a mai napig analóg, D-sub kimenetet alkalmaznak a gyártók, így a kép minősége elmaradhat a várttól, nem beszélve arról, hogy az alaprendszerekkel egynél több megjeleníthető nem kapcsolható a PC-hez.

A Sapphire ADD2-je azok számára jelent megoldást, akik kiutat keresnek ebből a helyzetből, ugyanakkor nem kívánnak jelentősebb összegeket költeni egy olyan videokártyára, mellyel kiválthatják a lapkakészletbe integrált vezérlőt. A maximum 1600x1200 pixeles felbontást nyújtó ADD2 lényegében egyetlen transzmitterből és egy DVI kimenetből áll, mely PCI Express interfészen keresztül kommunikál az alaplappal. Az áramkör a gyártó szerint a legtöbb integrált chipsettel ellátott alaplappal kompatibilis, százszázalékos együttműködés azonban csak az Intel 915G Express, 945G Express és ATI RC410 lapkakészletekkel garantált.

Az ADD2 megjelenési ideje, illetve ára egyelőre még nem ismert, lapértesülések szerint azonban a bővítőmodul fogyasztói ára egyszerű felépítése miatt megáll majd a 20 dolláros (körülbelül 4300 forintos) szint környékén.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés