Élre tör a miniatürizálásban a SanDisk

A SanDisk bejelentette a világ legkisebb 128 gigabites NAND flash lapkáját, mely a vállalat 19 nm-es gyártástechnológiáján készül, és mindössze 170 mm²-es kiterjedésű, ami elég jónak számít. Az újdonság TLC technológiára épít, ami három bitet tárol cellánként, és ebből kitalálható, hogy miért is lett ilyen pici. Sajnos ennek a hátránya, hogy a cellák viszonylag hamar elhasználódnak. Pontos adat itt nincs, de a TLC technológia esetében egy cella nagyjából ezer írást visel el, ami tényleg nem sok.

Az új lapka írás esetén 18 MB/s-os tempót képes diktálni, ami szintén rekord a 128 gigabites megoldások között. Ezt a teljesítmény a SanDisk a saját fejlesztésű ABL architektúrával éri el. A termék fejlesztésében egyébként a Toshiba is részt vett, és a tömeggyártás is megkezdődött már.

A lapka elsősorban a memóriakártyák szempontjából bír nagy jelentőséggel, hiszen erre a piacra nagyon is ideális megoldás. Ettől függetlenül a terméket bárki rendelheti, így okostelefonokba és tabletekbe, vagy esetleg más mobil gépekbe is bekerülhet.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés