Hirdetés

SandForce: 322 millió dollárért elkelt!

A kaliforniai székhelyű, elsősorban nagyvállalati piacon tevékenykedő tároló- és hálózati komponens gyártó, az LSI bejelentette, hogy végleges megállapodást között az SSD és flash-alapú tárolók szegmenségben igen előkelő helyet betöltő SandForce vállalattal. A megállapodás értelmében az LSI mintegy 322 000 000 dollár készpénzért vásárolja meg a teljes vállalatot, valamint mintegy 48 000 000 dollár értékben szerez jogot a SandForce alkalmazottak által nem lehívott részvényopciókra, valamint (korlátolt szavazati jogot biztosító) dolgozói részvényre.

Egy ilyen lépés csak idő kérdése volt, hiszen azon cégek nagy része, melyek nagyban foglalkoznak SSD-vel és/vagy gyors, nagykapacitású flash-alapú tárolókkal (csak hogy párat említsünk: Intel, Samsung, OCZ), már rendelkeznek vagy éppen vásároltak maguknak saját vezérlőtervező- és gyártó részleget. A SandForce viszonylag kis cégként lett hirtelen kiugróan sikeres, így nem csoda, hogy ilyen hamar szemet vetettek rá, tehát a felvásárlás már előre borítékolható volt.

Egy ilyen akvizíció jelentősen növelheti az LSI versenyképességét a gyorsan növekvő szerver és PCI Express flash tárolók piacán, ahol például a WarpDrive termékcsaládban az LSI is SandForce vezérlőt alkalmaz. A két vállalat szorosabb együttműködése (egybeolvadása) lehetővé teszi, hogy az LSI vezető pozíciót szerezhessen a gyorsan növekvő flash-alapú tárolók vezérlőinek szegmensében is, hiszen a SandForce révén a nagyvállalati mellett a végfelhasználói (főleg ultrabook és notebook) szektort is képesek lesznek kiszolgálni.

LSI WarpDrive
LSI WarpDrive

A tranzakció várhatóan már 2012 első negyedévében lezárulhat, amennyiben a szokásos jogi procedúrák és hatósági jóváhagyások is lezajlanak. A zárást követően a SandForce az LSI újonnan megalakított flash komponens divíziójának részévé válik.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés