Hirdetés

SandForce hiba: javítva!

Még valamikor az idei év első negyedévében debütáltak a második generációs, SF-2000 sorozatba tartozó SandForce SSD-k. Az ilyen vezérlővel szerelt meghajtók először a sebességükkel hívták fel magukra a figyelmet, ugyanis jóformán minden korábban megjelent SSD-t sikerült túlszárnyalniuk. Nem sokkal később sötét fellegek jelentek meg az új széria égboltján, ugyanis sorról-sorra érkeztek a kísértetiesen hasonló felhasználói panaszok. A vásárlók leginkább klasszikus Windows kékhalállal szembesülhettek bizonyos időközönként. Mindez a legtöbb esetben az akkor még frissnek számító Intel LGA1155-ös foglalattal felszerelt platformjához készített Cougar Point vezérlőhíd mellett ütötte fel a fejét, de a probléma nem minden felhasználónál jelentkezett, így a hiba behatárolása és javítása meglehetősen nehéznek bizonyult.

A SandForce megoldotta a gondot, és a szimplán 3.3.2-es verziószámmal illetett firmware-t már megkapták a partnerek, ám az, hogy az adott SSD-khez mikor készül el a specifikus javítás, már csak az adott termék gyártóján vagy tervezőjén múlik.

A partnerek közül az OCZ már bejelentette, hogy elkészítették egy új firmware verziót, mely a 2.15-ös számot kapta. A frissítés a Vertex 3, Vertex 3 Max IOPS, Agility 3, Solid 3, RevoDrive 3 és RevoDrive 3 X2 SSD-khez alkalmazható, és természetesen javítja a fentebb részletezett stabilitási problémát. A művelethez szükséges program, valamint a pontos instrukciók az OCZ weboldalán találhatók meg.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés