Hirdetés

A Samsung lesz az IBM partnere a processzorgyártásban

A két vállalat megegyezett a 7 nm-es node használatának részleteiről.

Még a nyáron számoltunk be arról, hogy lelövi a 7 nm-es fejlesztéseit a GlobalFoundries. Ez amiatt volt nagyon érdekes, hogy az IBM félvezetőgyártó részlegének felvásárlásával szerzeték meg a technológiákat. Persze a médiát az AMD helyzete érdekelte, de az említett gyártó nem sokkal később bejelentette, hogy eleve a TSMC-nél tervezték a 7 nm-es fejlesztéseiket, így az egyetlen lényeges kérdés az maradt, hogy az IBM mihez kezd.

A Kék Óriás nem igazán reagált a helyzetre, de most bejelentették, hogy megegyeztek a Samsung bérgyártó üzletágával, így a dél-koreai óriáscég 7 nm-es EUV-s LPP node-ján fogják gyártani a következő generációs processzoraikat.

Nagyon konkrétan nincs kiemelve, hogy mely fejlesztésekről van szó. A Power esetében valószínűleg P10-es architektúráról, amely leghamarabb 2020-ban jön, míg a Z sorozat esetében a Z15 lehet a kiválasztott, de utóbbi még nem szerepel az útitervben sem.

Hivatalosan egyébként az IBM és a Samsung sem részletezte, hogy milyen lapkák készülnek majd a 7 nm-es gyártástechnológián, a bejelentés csupán a megegyezés tényére tért ki.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés