Hirdetés

Félvezetőgyártói kihozatal meghamisítása kapcsán vizsgálódik a Samsung

Az Infostock Daily riportja szerint a pénzügyi ellenőrzést sem ússza meg az érintett divízió.

Az Infostock Daily egy friss riportban közölte, hogy a Samsung komoly vizsgálatokban kezdett a bérgyártó üzletággal felmerült problémák feltárása kapcsán. A gyanú szerint volt és jelenlegi alkalmazottak meghamisíthatták a 3 és 4 nm-es node esetében a kihozatalra vonatkozó eredményeket, és már az 5 nm-es eljárás kapcsán is elemzésekbe kezdett a dél-koreai óriás.

A probléma akkor tűnt fel, amikor az egyes gyártási eljárások kapcsán a bérgyártó üzletág megkapta a tömeggyártás megkezdéséhez szükséges engedélyt, de valós körülmények között a bérgyártó divízió az eredetileg kalkuláltnál kisebb mennyiségben szállította az egyes lapkákat. Ez nyilván önmagában is gond, hiszen feltételezhetően nem voltak valósak a vállalaton belül lejelentett adatok, és ezzel kapcsolatban még nagyobb probléma, hogy a waferek rendelése is a kapott információk alapján van ütemezve, vagyis az ellátást nem lehet gyorsan korrigálni.

A fentiek miatt egy menedzsment tanácsadás keretében kivizsgálják a bérgyártó üzletágért felelős Samsung Device Solutions divízió korábbi ténykedését, és kiértékelik, hogy megfelelően vannak-e elköltve a kihozatal növelésére szánt befektetések.

A Samsung a Infostock Daily számára annyit reagált, hogy tanácsadásokat rendszeresen végeznek, viszont a részletes ütemezést, tartalmat, illetve eredményeket jelenleg nem áll módjukban megosztani.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés