Hirdetés

A Samsung eladja az LCD tévékre szabott gyártósorait

Indiai és kínai vállalatok érdeklődnek az eszközök iránt.

A Samsung konszern már korábban jelezte, hogy ki szeretne vonulni az LCD panelek gyártásából, azonban az ellátási nehézségek miatt ezt tavaly elhalasztották, de most már úgy tűnik, hogy a döntés végleges.

A Samsung Display, a holding kijelzőgyártásért és fejlesztésért felelős részlege jelezte, hogy áruba bocsájtja az L8-1 gyártósorát, amelyet korábban monitorokba és televíziókba szánt panelek előállítására használtak. Az értékesítésre pályázatot írnak ki, amely iránt dél-koreai értesülések szerint kínai és indiai vállalatok érdeklődnek.


[+]

A források szerint az indiai és kínai ajánlattevők között jelen állás szerint nincs egyértelmű favorit. De a verseny mindenesetre érdekes lesz, hiszen az LCD iparágban jelenleg a Kína a domináns ország, köszönhetően a BOE és a CSOT agresszív nyomulásának, viszont az indai állam feltett szándéka, hogy felfejleszti az országban az LCD panelek gyártását. Ennek elsődleges oka, hogy az ilyen típusú megjelenítők iránt a kereslet a mostani 5,4 milliárd dollárról 18,9 milliárd dollárra nő. Emiatt sokan azt várják, hogy az indiai piaci szereplők mindent megtesznek majd a Samsung gyártósorának megszerzéséért.

Előzmények

Hirdetés