Hirdetés

Samsung: egy nyomtató is lehet elegáns

A Samsung a berlini IFA kiállítás alkalmával mutatta be különleges formatervű, zongoralakk hatású borítással ellátott nyomtatóját és többfunkciós irodai berendezését, melyekkel tegnap, a HRP Hungary Kft. dealernapján közelebbről is megismerkedhettünk. A koreai gyártó egyre komolyabb tényező a nyomtatópiacon, ami nem is csoda, hiszen – a fogyasztói piacra termelő üzletágakat tekintve – a mobiltelefonok és a tévékészülékek után a harmadik legfontosabb területté emelte a printereket. A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a lézernyomtatók szegmensében a Samsung 10 százalékos részesedéssel már a második helyre küzdötte fel magát, míg a multifunkciós készülékek terén piacvezető – minden ötödik ilyen gépen Samsung címke virít. Érdekesség, hogy a termékfejlesztés teljes mértékben házon belül történik.


ML-1630

Az új ML-1630 egy fekete-fehér lézerprinter, melynek 33 x 37,5 cm-es alapterületéhez mindössze 12 cm-es magasság járul. Az 1200x600 dpi maximális felbontással dolgozó nyomtatómű percenként 16 oldalt vethet papírra, az első nyomat elkészültére kevesebb mint 15 másodpercet kell várni. A papíradagoló 100 lapot fogad be A4+ méretig, a standard tonerkazetta kapacitását 2000 oldalban adják meg.


SCX-4500

Ugyanebben a stílusban készül, de mintegy 32 x 39 x 16,6 cm-es méreteivel persze testesebb az SCX-4500 többfunkciós készülék. Ez ugyancsak monokróm lézernyomtatóra alapoz, amely 600x600 dpi-s felbontással és 16 oldal/perces sebességgel dolgozhat, az első nyomatra itt sem kell 15 másodpercnél tovább várni. Síkágyas színes szkennere 600x2400 dpi optikai felbontást és 24 bites színmélységet kínál; másoló üzemmódban 600x600 dpi felbontást használ, sebessége pedig alapvetően a printer rész tempójához igazodik. Egyszerre legfeljebb 99 másolatot lehet beállítani, a zoom 50 és 200 százalék között szabályozható.

A szkennerhez a gyártó szövegfelismerő szoftvert is mellékel, a SmarThru4 modul pedig a dokumentumok rendezésében segít. Nem csupán a kezelést könnyítik meg, de esztétikusak is az érintőgombok, valamint a beolvasás LED-es folyamatjelzője. A kicsúsztatható kazetta jóvoltából az esetleges papírelakadások is egyszerűen orvosolhatók. Mindkét új készülék USB 2.0 porton keresztül kapcsolódik Windows, Mac vagy Linux operációs rendszert futtató számítógépekhez, a nyomtatási feladatok közvetítésében a gyártó saját SPL (Samsung Printer Language) leírónyelvére támaszkodik.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés