Hirdetés

UHD kompatibilis asztali Blu-ray lejátszó a Samsungtól

Szinte a legtöbb nagy tévégyártó bemutatta már saját Ultra High Definition felbontású televízióját, és a projektorkínálat is egyre bővül, viszont egyelőre nincs túl sok tartalom, továbbá azokat is csak néhány terméken lehet lejátszani.

Samsung BD-F7500
Samsung BD-F7500 [+]

Ezen kíván változtatni a Samsung azzal, hogy piacra dobja az UHD, azaz 4K tartalmak lejátszására képes BD-F7500 típusjelzésű asztali Blu-ray eszközt. A Full HD anyagok felskálázására képes készülék megkapta a Sony 4K X-Reality Pro jelfeldolgozó processzort. Természetesen képes az összes Blu-ray, DVD és CD lemez kezelésére, és a BDXL szabványt is támogatja, amire szükség is lesz, hiszen egy 3840x2160 képpont felbontású film akár 100 GB-ot is elfoglalhat. A térhatású hangformátumok, így tehát például a Dolby Digital, Dolby Digital, Dolby True HD, DTS HD Master Audio, stb. sem okoznak neki problémát, és a cég saját fejlesztésű okostévérendszerét sem spórolták ki belőle.

Integrált médialejátszója az USB porton keresztül csatlakoztatott adattárolókon található filmek és képek megjelenítését, illetve a zenék megszólaltatását is biztosítja. A DLNA kompatibilis eszköz képes a hálózaton található többi termék könyvtárai és fájljai között tallózni. A két darab HDMI-n kívül került rá egy optikai hangcsatlakozó is, és rendelkezik beépített Wi-Fi-vel. A BD-F7500 hamarosan a boltokba kerül 260 dolláros áron.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés