Hirdetés

Ötezer dolláros áron nyit a Sony UHD tévéje

A gyártók és kereskedők mindent megtesznek, hogy az idei évben sikerrel bevezessék a piacra az UHD televíziókat. Nem lesz könnyű dolguk, hiszen egyrészt kevés 3840x2160 felbontású film érhető el, tévécsatornák nincsenek, és az első online tékák csak jövőre startolnak. Ráadásul sokáig úgy tűnt, hogy a tévék az átlagember számára megfizethetetlenül drágák lesznek.

Sony XBR-55X900
Sony XBR-55X900 [+]

Ez utóbbi azonban nem feltétlenül igaz, hiszen a Sony 55 hüvelykes Ultra High Definition televíziója, a májusban debütáló XBR-55X900 típusjelzésű termék várhatóan 5000 dolláros áron kerül majd a boltokba. A hasonló méretű LCD vagy plazma modellekhez képest ez még mindig igen soknak számít, azonban a technológiai váltás az első körökben sohasem az olcsóságról szólt. Elég csak a plazmatévék magyarországi bevezetésére gondolni, amikor egy-egy  készülék mellé Suzuki Swiftet adtak ajándékba az áruházak.

Sony XBR-55X900
Sony XBR-55X900 [+]

A tévében bevetett Trilumnios fantázianevű kijelző a cég szerint minden korábbinál jobb képminőséget és ultra realisztikus színeket produkál, köszönhetően többek között az integrált QD Vision "Color IQ" névre hallgató optikai komponensnek.Állítólag még az olyan kritikus tartalmak esetén is jól teljesít, mint a bőrszín, a piros árnyalatai vagy a smaragdzöld. A termék abba a Sense of Quartz dizájnvonalba tartozik, melynek hangsúlyos elemei a nagyméretű, látható hangsugárzók. A vállalat többek között ezzel kívánja felhívni a figyelmet az alkalmazott Signal-to-Sound technológiára, ami elméletileg az audiojelek optimalizálásának és finomításának köszönhetően élethűen reprodukálja a tömött stadionban hallható üvöltéstől a leghalkabb suttogásig terjedő hangokat. A tévének egyébként még egy 65, és egy 84 hüvelykes változata is elérhető lesz májustól 7000, illetve 25 000 dolláros áron.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés