Saját monitorral lép piacra a Corsair

A játékosoknak kedvező specifikációk mellett az iCUE és Stream Deck integráció is az eszköz mellett szól.

Két éve a Cooler Master tette ugyanezt, most pedig egy másik, elsősorban beviteli eszközeiről és komponenseiről ismert gyártó, a Corsair is úgy döntött, hogy elkezd monitorokat forgalmazni saját márkaneve alatt, első ilyen kategóriájú termékük, a Xeneon 32QHD165 pedig méltó lett a magán viselt hajós logóhoz.


[+]

A terméknévből igen sok információ kiolvasható, ilyen a 32 hüvelykes képátló, a QHD felbontás és a 165 Hz-es maximális képfrissítési ráta, de a termékoldalon található specifikációs táblázatból azt is megtudhatjuk, hogy az 1 ezredmásodperces válaszidőre képes, 100%-os sRGB és Adobe RGB, illetve 98%-os DCI-P3 színtérlefedettségű panel IPS technológián alapszik és támogatja az AMD FreeSync Premium, valamint az NVIDIA G-Sync Compatible nevű VRR implementációkat. A csatlakozók az alumíniumból készült, állítható magasságú, forgatható és dönthető állvány csatlakozásánál találhatók, ahol két HDMI 2.0 és egy DisplayPort 1.4 bemenet, illetve két-két USB 3.1 Type-A és Type-C port számára volt hely.


[+]

A VESA DisplayHDR400 minősítéssel rendelkező monitor a fenti adatok alapján már bőven megfelelne a legtöbb játékos igényeinek, de nem a Corsairről lenne szó, ha nem kerültek volna az eszközbe olyan megoldások, amit más gyártótól ritkán, vagy sosem láthatunk. Az talán nem meglepő, hogy a Xeneon 32QHD165 kompatibilis a gyártó iCUE szoftverével, az viszont már egy nem várt meglepetés, hogy a készülékre nem kerültek színes fények, az említett program inkább a monitor OSD menüjének vezérlésére használható a világítás beállításai helyett. A szoftveren belül különböző színprofilokat is létre tudunk hozni az egyes alkalmazások számára, ezek között pedig automatikusan, vagy az Elgato Stream Deck billentyűzet segítségével tudunk váltogatni.


[+]

Érdemes még kiemelni az állvány egyik érdekességét, a tetején elhelyezett negyedhüvelykes állványmenetet, ami önmagában – mély elhelyezése miatt – ugyan nem alkalmas kamerák rögzítésére, de az Elgato Multi Mount karjainak csatlakoztatásával már ez a felhasználási mód is megoldható, sőt, az említett rögzítőrendszerrel a gyártó lámpái és mikrofonjai is a monitor talpára erősíthetők.

A Corsair Xeneon 32QHD165 hazánkban egyelőre nem elérhető, több külföldi országban viszont már igen, így az ajánlott fogyasztói árakat is tudjuk, az Egyesült Államokban például 800 dollárt kell kicsengetnie a vásárlóknak.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés