Hirdetés

Computex 2022: érintésérzékeny felület is került a Corsair notebookjára

A játékosoknak és streamereknek készült Voyagert AMD friss platfomjára építette a cég.

Ritka manapság, hogy egy gyártó azért dobjon piacra új eszközt egy számára még ismeretlen kategóriában, mert olyan újításokat tud bevezetni, amire más nem képes, legtöbbször kicsit tényleg úgy érezzük, hogy az adott termék csak azért került piacra, hogy elmondhassa magáról az adott gyártó, hogy most már neki is van ilyenje. A Corsair legújabb bejelentése kapcsán nem ezt érezzük, mert bár a CES-en bemutatott, Voyager a1600 névre keresztelt notebookjuknál létezik szebb és erősebb számítógép, szolgáltatásaikkal egy olyan ökoszisztémát építhetnek fel a játékosok számára, amiért lehet, hogy megéri majd vitorlás logós notebookot vásárolni.


[+]

A 256 x 286,7 x 19,9 mm kiterjedésű, 2,4 kg tömegű eszköz kétféle verzióban lesz elérhető. A 2700 dolláros alapmodellben az AMD Ryzen 7 6800HS processzora, 2 x 16 GB DDR5 memória és egy 1 TB kapacitású NVMe SSD kapott helyet, míg a 3000 dolláros csúcsmodell már 2 x 32 GB RAM-ot, egy 2 TB-os SSD-t és AMD Ryzen 9 6900HS processzort tudhat magáénak. A grafikus vezérlő szerepét mindkét esetben az AMD Radeon RX 6800M tölti be, míg a kijelző egy 16 hüvelykes, 16:10 képarányú, 2560x1600 pixeles IPS panel, ami 240 Hz-es képfrissítésre képes és támogatja az AMD FreeSync Premium technológiáját. Ezen túlmenően a fejlesztés támogatja az összes elérhető AMD Advantage funkciót.


[+]

A monitor felett egy Full HD felbontású webkamera és négy mikrofon található, alatta pedig egy, gombonként konfigurálható RGB világítással rendelkező, Cherry kapcsolókkal ellátott mechanikus billentyűzet terpeszkedik, az igazán nagy érdekességet viszont a kettő között kell keresni. Itt egy olyan érintésérzékeny felület kapott helyet, amin 10 virtuális gomb kapott helyet, melyet a Corsair tulajdonába tartozó Elgato Stream Deck modelleknél használt szoftveren belül tudunk paraméterezni, a lehetőségek tárháza pedig a korábbi cikkünkben leírtak alapján szinte végtelen.


[+]

A játékosok életét tovább egyszerűsíti, hogy a gép integrált Corsair Slipstream vevőegységet is tartalmaz, így vezeték nélküli Corsair perifériáink közül egyszerre akár hármat is csatlakoztathatunk anélkül, hogy ehhez be kéne dugnunk a hozzájuk kapott vevőegységet. Hely persze azért lenne neki, hiszen a két Thunderbolt 3 és egy USB 3.2 Gen2 Type-C csatlakozó mellett egy USB 3.2 Gen1 Type-A port is megtalálható, ezt viszont biztos nem kell majd elfoglalnunk például egy egér vagy egy külső billentyűzet miatt. A nem túl vastag, dupla ventilátoros rendszer által hűtött számítógépen az említetteken kívül helyet kapott még egy jack csatlakozó és egy SDXC kártyaolvasó is, míg a vezeték nélküli kapcsolatok létesítéséért a beépített Wi-Fi 6E és Bluetooth 5.2 modulok felelnek.

Az előtelepített operációs rendszer szerepét minden esetben a Windows 11-es verziója tölti be, míg az energiaellátást egy 99 wattórás akkumulátorra bízták a mérnökök. Pontos piacra kerülési dátumot nem kaptunk, ennek nyilvánosságra hozása a gyártó későbbi feladatai közé tartozik.

Előzmények

Hirdetés