Hirdetés

Az eddigi leggyorsabb PCI Express 5.0-s SSD-n dolgozik a Sabrent

A 2 TB-os Rocket X5 14 GB/s-os tempóval is képes szekvenciálisan olvasni, ami megsüvegelendő teljesítmény.

A PCI Express 5.0-s SSD-k ma már nem számítanak újdonságnak, noha az elmondható mindegyikről, hogy alapvetően egy kaptafára épülnek, vagyis a Phison PS5026-E26-os vezérlője mögé rejtik a 3D NAND flash lapkákat. Emiatt a teljesítményüket főleg az alkalmazott hűtés, illetve a firmware befolyásolja, viszont nem nagyon láttunk még 14 GB/s-os eredményt, amit eredetileg vártunk az új interfésztől.


(forrás: ServeTheHome) [+]

A Sabrent azonban most prezentálta a Rocket X5 SSD-jének 2 TB-os változatát, amely egészen méretes hűtőt kapott, illetve nagymértékben optimalizált firmware-t, és ezek segítségével sikerült elérnie a 14,1 GB/s-os szekvenciális olvasási tempót, amit a CrystalDiskMark 8.0.4-es verziójával mért ki a cég. Az adattároló más értékei is igen kellemesek, így a leggyorsabb PCI Express 5.0-s SSD lehet a piacon.


(forrás: ServeTheHome) [+]

Arról nincs adat, hogy az elért sebesség milyen mértékben köszönhető a kisebb ventilátorral dolgozó hűtésnek, valószínűleg inkább ebből nyerik ki a tempót, mintsem a firmware-ből, de utóbbinak is lehet szerepe.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés