Hirdetés

Idén két PCI Express 5.0-s SSD-vezérlőt is hoz a Silicon Motion

Az érkező lapkák eltérő szegmenseket céloznak a piacon belül.

A PCI Express 5.0-s SSD-k szegmensét egyelőre leuralja a Phison a PS5026-E26-os vezérlővel, de nyilván ez nem marad örökké így. Erre kvázi bizonyíték is lehet az, hogy az ITHome által megosztott útiterv, amelyben a Silicon Motion két darab PCI Express 5.0-s SSD-vezérlője tűnik fel, és ezekre nyilván rendkívül gyors SSD-ket lehet majd építeni.

Az SM2508-as verzió számít majd a csúcsmodellnek. A konkrét specifikációkat tekintve a fejlesztés 12 nm-es gyártástechnológián készül, nyolccsatornás a NAND interfészt alkalmaz, a sávok teljesítménye pedig 3200 MT/s lesz. Ezzel szemben a kisebb, SM2504XT jelzésű változat már 7 nm-es node-on jön négycsatornás NAND interfésszel, noha a sávok teljesítménye 3600 MT/s-ra nő.


(forrás: ITHome) [+]

Mindkét dizájn alapvető képessége lesz az NVMe 2.0 támogatása, az x4-es PCI Express 5.0-s vezérlő, illetve a különböző hibakorrekciók a dedikált fedélzeti memória mellett.

A Silicon Motion az SM2508-as lapka mintáit már elkezdte szállítani, míg az SM2504XT-re őszig várniuk kell a cég partnereinek.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés