Hirdetés

Rosewill RK-9100 mechanikus gamer billentyűzetek ügyes fényekkel

A Rosewill a 2010-ben bemutatott RK-9000 sorozatú mechanikus billentyűzeteinek sikerén felbuzdulva a napokban bejelentette az utódszériát, az RK-9100-at, amely szintén a játékosok kegyeit szeretné majd elnyelni. A billentyűzet kialakítása és megjelenése teljesen sallangmentes, a gyártó szerencsére most is inkább a funkcionalitásra és minőségre helyezte a hangsúlyt.


[+]

Kezdetben két modellel indul útnak a sorozat, az egyikben a jól ismert Cherry MX Blue (RK-9100), a másikban pedig Cherry MX Brown (RK-9100BR) kapcsolók kattognak majd. Előbbi aránylag erős visszatartást és konkrét kattanást, utóbbi pedig lágyabb gépelési élményt nyújt, így a felhasználó döntése, hogy ízléséhez és stílusához melyik modell illik jobban. A hírek szerint a teljesen fekete festésű beviteli eszköz nem csak kék, de idővel piros és fehér színű háttérvilágítással is elérhető lesz majd, valamint egy fehér keretes, fekete gombos variáns is várható, de a hivatalos sajtóközleményben ezekről nem esett szó.


[+]

A háttérvilágítás fényereje négy lépésben állítható vagy igény esetén akár teljesen ki is kapcsolható, azonban a Rosewill néhány érdekesebb köztes állapotot is beépített. A megfelelő funkciógombokkal elérhető, hogy a numerikus blokk világítása kialudjon, de olyan üzemmód is kérhető, amikor csak a kurzorgombok és a játékokban leggyakrabban használt WASD gombcsoport kerül „reflektorfénybe”. A billentyűzetek egyszerre 6 leütést képesek elkülöníteni egymástól, amelynél láttunk már többet, de nehéz elképzelni olyan szituációt, amikor ennél valóban többre lenne szükség. A számítógéphez egy aranyozott USB csatlakozón keresztül kábellel kapcsolódnak.

Rosewill RK-9100 mechanikus gamer billentyűzetek hivatalos érkezési dátumát és vételárát egyelőre homály fedi.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés