Hirdetés

Razer BlackWidow 2013 billentyűzetek – a profi, a világítós és a lefűrészelt

A Razer a tegnap bejelentett Ouroboros egere mellett egy régi-új billentyűzet sorozattal is megörvendeztette a játékosokat, ugyanis BlackWidow 2013 szériájáról is lerántotta a leplet. A név bizonyára nem ismeretlen, a gyártó állítása szerint azonban az új variánsokat sikerült még inkább a különleges felhasználói csoport igényeihez igazítani. A gombsorok továbbra is mechanikusak, amely sokkal precízebb leütést biztosítanak, nyomáspontjuk állandó és kiszámítható. A felületek matt feketére változtak, amelyek nem gyűjtik be olyan látványosan az ujjlenyomatokat, mint a gyakran alkalmazott zongoralakk fekete, csillogós burkolat.


[+]

A csúcsot a BlackWidow Ultimate 2013 jelenti, amely gombjainak lenyomása pontosan 50 grammos erőkifejtést igényel, a nyomáspont pedig 2 mm-nél helyezkedik el. A billentyűzet kiosztása hagyományosnak nevezhető, dedikáltan csupán 5 darab makrógomb segíti a speciális parancsok gyors végrehajtását. A gombok természetesen teljes mértékben személyre szabhatók, makró parancsok menet közben is rögzíthetők, valamint a beállítások a Razer Synapse 2.0 felhőalapú szolgáltatásában kerülnek tárolásra. Az elődben sokan kritizálták, hogy a jobb oldalon sorakozó fedélzeti USB port és audiocsatlakozók ugyan hasznos kiegészítők, azonban szűkös asztal esetén a kilógó kábelek akadályozhatják az egér útját, azonban sajnos a 2013-as modellen sem változtattak az aljzatok pozícióján.


[+]

A számítógéphez harisnyázott USB kábellel kapcsolódik, egyszerre 10 gomblenyomást tud megkülönböztetni, valamint csúcsmodell lévén a billentyűk egyenkénti háttérvilágítása sem maradhatott ki a repertoárból. Az biztos, hogy nem sajnálták ki belőle az anyagot, erről tanúskodik 475 x 171 x 20 mm-es kiterjedése és 1500 grammos tömege.


[+]

A „sima” Razer BlackWidow 2013 csupán annyiban különbözik Ultimate rokonától, hogy a költségcsökkentés érdekében kispórolták belőle a megvilágítást, minden más szempontból megegyezik a két beviteli eszköz. A BlackWidow Tournament Edition már valamivel érdekesebb, ugyanis a kisebb alapterület és a könnyebb hordozhatóság végett elhagyták a numerikus blokkot, valamint a jobb oldali kiegészítő csatlakozóktól is megváltak. A gombok persze továbbra is mechanikusak, de nagytestvéreinél valamivel puhábban, halkabban járnak, és leütésük is csak 45 grammos erőkifejtést igényel. A méretcsökkenés következtében tömege is 950 grammra fogyott.


[+]

Az Razer BlackWidow Ultimate 2013, BlackWidow 2013 és a BlackWidow Tournament Edition rendre 139, 99 és 79 eurós vételáron érkezik, megjelenésük augusztusban várható.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Razer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés