Hirdetés

IFA 2016: 100"-es 4K kép, 15 centiről lézervetítővel

A Hisense Laser Cast a tervek szerint 2017 első negyedévében kerül a boltokba.

A jó néhány európai országban masszívan jelen lévő kínai Hisense már jó ideje foglalkozik ultrarövid vetítési távolságú projektorok fejlesztésével és gyártásával. Az IFA-n az elmúlt években már lehetett találkozni egészen ígéretes prototípusokkal, és most végre úgy tűnik, hogy a projekt révbe ért.

Hisense Lasercast
Hisense Lasercast [+]

Legalábbis erre utal, hogy ha minden jól megy, akkor 2017 első negyedévében már meg is lehet majd vásárolni a Leser Cast fantázianevű modellt, igaz hasonló ígéreteket, a régebbi verziók kapcsán már korábban is hallottunk, és azokból végül nem nagyon lett semmi, szóval ezt azért nem kell készpénznek venni. A körülbelül 15 centis távolságról 100 hüvelykes kép létrehozására képes projektor biztosítja az Ultra HD felbontás megjelenítését, maximális kontrasztaránya 30 000:1, lézeres fényforrásának élettartama 20 000 óra, a hangról pedig a mellé járó 5.1 csatornás hangprojektor gondoskodik.

Hisense Laser Cast
Hisense Laser Cast [+]

Sikerült működés közben is megtekinteni a masinát, és ennek alapján nyugodtan ki lehet jelenteni, hogy van létjogosultsága a dolognak. Persze főleg ott, ahol sikerül némiképp ideális fényviszonyokat megteremteni, mert egy ilyen kiállításon, ahol mindenhol erős fényerejű lámpák világítanak, azért a körülmények nem igazán kedveznek egy ilyen jellegű eszköznek. Mindenesetre a felbontás rendben volt, és a mozgásmegjelenítésnél sem tapasztaltunk semmilyen anomáliát. Kérdés persze az ára, de muszáj viszonylag olcsón adniuk, hogy legyen esélye a tévékkel szemben.

Előzmények

Hirdetés