Hirdetés

Rohamtempóban fejlődik az AIDA64

A FinalWire az ígéretéhez híven tényleg gyorsan frissíti az AIDA64 néven újjáéledt rendszerdiagnosztikai programot. A legújabb 1.50-es verziót akár ünnepi fejlesztésnek is felfoghatjuk. Bár a közelgő karácsonyról nem esik benne szó, a fejlesztések mindenképpen hasznos irányba terelődtek.

Az új frissítés természetesen támogatja az eddig megjelent hardvereket, és már fel van készítve a januárban érkező újdonságot felismerésére is, vagyis kezeli a Sandy Bridge processzorokat, illetve az év legelején megjelenő grafikus kártyákat és lapkákat. Ezenkívül az NVIDIA RAID vezérlők támogatása is kibővült. Mivel az új termékek új funkciókat is bevezetnek, így az AIDA64 tesztrutinjai is fejlődtek. Az FPU Julia, az FPU Mandel és a CPU Hash tesztek kiegészültek az AVX utasításkészlet kezelésének lehetőségével, továbbá a rendszerstabilitást vizsgáló modul is megkapta ezeket az optimalizációkat. Fontos megjegyezni, hogy az AVX kihasználásához szükség lesz a Windows 7 első szervizcsomagjára is.

Szintén változott a CPU AES data encryption teszt, ami támogatja a Sandy Bridge processzorok AES-NI utasításkészletét a gyorsabb feldolgozás érdekében, valamint újdonság a VP8-as kodekre épülő enkódoló teszt, ami 64-bites optimalizálást kapott, és természetesen több szálon képes futni. A régebbi 32 bites rendszerekhez is elérhetőek a tesztek, így senkinek sem kell az egyes funkciókat nélkülözni.

Az AIDA64 1.50-es verziója letölthető a hivatalos weboldalról. A megszokott próbára is van lehetőség, ami 30 napig tart.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés