Hirdetés

A Roccat megalkotta a játékosok nappalira optimalizált beviteli eszközét

Az éppen zajló E3 expón a játékok mellett a játékos perifériák is helyet kaptak, és ebből a Roccat is kivette a részét az újonnan bemutatott Sova billentyűzettel, ami valójában több, mint egy egyszerű klaviatúra. Az alapot ugyanis egy nagyméretű, ölbe helyezhető, alsó puhítással ellátott alumínium váz adja. Ebbe integrálták a 74 darab, egyéni háttérvilágítással ellátott Cherry MX mechanikus gombból álló billentyűzetet, egy méretes csuklótámaszt, illetve a jobb oldalára egy hatalmas egérpadként funkcionáló rész került, ami oldalirányba kihúzható a kényelmesebb használat érdekében.


[+]

A sornak persze itt még nincs vége! Hátuljába kábelvezető csatornákat integráltak, noha maga a Sova teljesen vezeték nélküli, tápellátásáról pedig az aljába rejtett, egyelőre ismeretlen teljesítményű, de a gyártó szerint combos akkupakk gondoskodik, lehetővé teszi, hogy a csúszásgátlóként is funkcionáló oldalpanelbe süllyesztett USB portra vezetékes egér csatlakozzon, aminek jeleit a Sova továbbítja majd. Sőt, USB-ből kettőt is kapunk, így a másikra rádughatjuk az okostelefont, amire szükség is lesz: hátuljára egy sínben csúszó mobiltartót is elhelyeztek, így a behelyezett telefont nem csak tölteni tudja, de szinkronizálható a teljesen testre szabható Roccat Power Grid PC-távirányító applikációval is.


[+]

A Roccat Sova nem csak a Windowst futtató tulajdonosoknak nyújt majd örömet, ugyanis a nappaliba szánt SteamOS-szel is kompatibilis. Sajnos a gyártó a termék árát nem fedte fel, de az biztos, hogy feketében és fehérben is elérhető lesz. Bővebb információért érdemes az eszköz dedikált interaktív honlapját felkeresni, ahol jobban szemügyre vehető a Sova felépítése.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés