Hirdetés

RLDRAM-II az Infineontól és a Microntól

A teljes nevén "Reduced-Latency-Dynamic-Random-Access-Memory-II" memória maximális órajele 400 MHz lehet majd. Az RLDRAM-II a DDR-SDRAM-ok második generációját jelenti és elsősorban kommunikációs és adattároló alkalmazásokhoz használják majd őket.


Forrás: www.infineon.com


A modulok egyenként nyolc memóriabankból épülnek fel, a 36-bites és 400 MHz-es órajelű RAM-ok maximális sávszélessége 28,8 GBit/s lehet. A RLDRAM-II modulok 20 ns-os hozzáférési idővel rendelkeznek, előnyeik közé tartozik többek között az úgynevezett On-Die-Termination (ODT), a multiplexált, illetve nem multiplexált címzés, a chipre integrált Delay-Lock-Logo (DLL), a közös vagy szétválasztott ki- és bemenetek, a programozható kimeneti impedancia és az 1,8 Voltos mag.


Forrás: www.micron.com


Deb Matus, a Micron hálózatokért és kommunikációs rendszerekért felelős DRAM marketingmenedzsere elmondása szerint: az RLDRAM-II egy kiváló megoldás lehet a jövőbeni, 10 és 40 GBit/s adatátviteli sebességgel rendelkező, szupergyors Ethernet- és hálózati rendszerek megvalósítására. Az új memóriák áráról még egyelőre nem közölt információkat egyik cég sem.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés