Hirdetés

0,11 mikronos DRAM-ok az Infineontól

Az első 0,11 mikronos gyártástechnológiával készült, nagy integritású 256 MBites DRAM mintapéldányokat már sikeresen tesztelte az Intel, és más stratégiai partnerek is kaptak belőle.

Az új eljárás lényege, hogy minden eddiginél kisebb struktúrájú memóriachipek készülhetnek így, csökken a chipek felülete és mintegy 30 százalékkal a gyártási-előállítási költsége is. Egy ostyából az Infineon kétszer annyi DRAM-chipet tud készíteni a 0,11 mikronos gyártástechnológia segítségével, mint a 0,14 mikronossal.

Az új eljáráson alapuló 256 MBites DRAM-juk a világ legkisebb, ekkora kapacitással rendelkező memóriachipje, állítja Dr. Andreas von Zitzewitz, az Infienon Technologies elnökségi tagja és egyik vezetője. A cég az új eljárást először a drezdai gyárban vezette be a 200 mm-es ostyagyártó sorokon, ám folyamatosan az összes többi üzem is áttér az új gyártási technológiára. A 0,11 mikronos DRAM-ok előnye - a vállalat szerint - a DDR-2 vagy a grafikus RAM-ok esetében mutatkozik majd meg, hiszen a csökkentett kapcsolási felépítés ellenére, vagy pont amiatt lehetővé válik akár az 1GBit/chip kapacitás elérése is. Minden új DRAM ólom- és halogénelem-mentesen készül.

Szintén az Infineonhoz kapcsolódó hír, hogy a cég vezetése mintegy 900 főt akar elbocsájtani, közülük 500 munkatársat a központi részlegektől, 150-et a Biztonságos Mobil Megoldások területről, főleg Svédországban. A többi elbocsájtott dolgozó az outsourcing és más üzletágból kerül majd ki. Ennek ellenére folytatja amerikai és ázsiai terjeszkedését a cég, Szingapúrban - az új ázsiai központban - 2000-en dolgoznak majd a jövőben. Az Infineon a következő négy évben 1,5 milliárd eurót akar befektetni Ázsiában, míg az Egyesült Államok keleti partján felépül a vállalat második amerikai üzeme is San José mellett.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés