Hirdetés

Villámgyors VDSL chip az Infineontól

A Supercomm szakkiállításon debütált az Infineon legújabb, VDSL (Very High Data Rate Digital Subscriber Line) nevű chipje. Az 1,4 négyzetcentiméteres lapka több, mint négymillió tranzisztort tartalmaz. A VDSL a hagyományos rézvezetékeken képes elérni a 100 MBit/s-os maximális adatátviteli sebességet.

Az új megoldást elsősorban azokhoz a rendszerekhez ajánlja a vállalat, ahol egy rézvezetéken különböző funkciókat, például beszéd-, internet- és videoátvitelt használnak. A VDSL a Modem-On-Chip eszközök egyik első tagja és használatához nincs szükség további külső alkatrészekre, így például frekvenciaszűrőre sem. A szolgáltatók az új chippel egyszerre kínálhatnak video-, beszéd- és más adatátviteli szolgáltatásokat a hagyományos réz telefonvezetékeken.


Forrás: www.infineon.de

Külön érdekesség, hogy a VDSL5100i megoldás arra is képes, hogy alkalmazkodjon a szélessávú szolgáltatások változó adatrátáihoz. Ha például egy felhasználó 4 km-re van a csomóponttól, a VDSL-szolgáltatásokat még ekkor is 4 MBit/s-os adatátviteli sebességgel használhatja. Viszont minél közelebb kerülnek egymáshoz, úgy nő az adatátvitel sebessége. 500 méteres távolság esetén ez az érték akár 100 MBit/s is lehet az Infineon szerint. A VDSL5100i egyébként három különálló chipet integrál magában, így jóval helytakarékosabb, mint az eddigi megoldások.

A Heise német internetes oldal információi szerint az adatátviteli sebesség maximum 50-50 MBits/s lehet mindkét irányba, vagy asszimetrikusan 70 MBit/s lefelé és 40 MBit/s felfelé.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés