Hirdetés

Retrode 2 SNES/Sega Genesis USB adapter – időutazás legálisan

Számítógépre bármilyen operációs rendszer alá pillanatok alatt letölthető egy emulátor, mely a klasszikus régi játékok futtatására alkalmas, de a ROM-ok, vagyis maguk a játékok beszerzése már nem ilyen egyszerű feladat, pláne, ha valamilyen legális megoldást keresünk. A német gyártású Retrode adapter második kiadása például egy tetszetős megoldás, ami főleg azoknak lehet érdekes, akik rendelkeznek egy halom régi kazettával, de hardver hiányában nem sokat tudnak velük kezdeni.


[+]

A Retrode 2 egy USB portra csatlakoztatható fekete dobozka, melybe SNES (Super Nintendo Entertainment System) és Sega Genesis/Mega Drive olvasására alkalmas, amolyan külső meghajtóként funkcionálva. Szerencsére nem csak maga a program (ROM), de az SRAM-ból a múlt évezredben elmentet játékállásaink is kinyerhetők, ezzel fokozva a nosztalgikus hangulatot, hiszen pontosan onnan folytathatjuk a küzdelmet, ahol akár 20 éve abbahagytuk.


[+]

További érdekessége, hogy az oldalába az eredeti konzol kontrollerek is csatlakoztathatók, ezek a használt emulátor segítségével pillanatok alatt konfigurálhatók és használatba vehetők. Nintendo és Sega vezérlőből is kettőt lehet bevetni, azonban ezek kombinálva is működhetnek, így akár egyszerre négyen is aktívan részt vehetnek az időutazásban.


[+]

A Retrode 2 vételára 65 euró, Európában és az Egyesült Államokban egyaránt január 23-ától lesz elérhető.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés