Hirdetés

A Sony nem sietteti a PlayStation 4 érkezését, de lemaradni sem akar – újra

Egyre több pletyka kering az új játék konzolok körül, úgy egy hónapja mi is összegyűjtöttük ezeket a hírmorzsákat. Az új generáció első tagja a 2012-ben debütáló Nintendó Wii U lesz, ami azonban igazán foglalkoztatja a közvéleményt, hogy a nagy rivális Microsoft és Sony mikor és milyen szerkezettel fognak előrukkolni. Ezek várható megjelenése valamikor 2013-ra, annak is inkább a végére datálható, a Sony azonban lehet, hogy másként vélekedik erről.

Jim Ryan, a Sony Computer Entertainment Europe ügyvezető igazgató egy interjúban azt taglalta, hogy továbbra is az az elsődleges cél, hogy a PlayStation 3-ból annyi eladást kipréseljenek, amennyi csak lehetséges. Összehasonlítás gyanánt megemlítette, hogy a 150 milliós PS2 jelentős részét 120 font környékén vagy annál is olcsóbban értékesítették, vagyis a PS3, ami épp hogy csak bebukott a 200 fontos szint alá, még óriási, eddig általuk érintetlen vásárlótömegekhez juthat el. Tehát a Sony a maga részéről minél későbbre tolná az utód piacra dobását, és tekintve, hogy a jelenlegi generációban a PS3 a legerősebb, ezt meg is tehetné. Ugyanakkor Jim Ryan külön hangsúlyozta, hogy tanulva a PlayStation 3 rajtjának az Xbox 360-hoz képesti egy éves lemaradásából, tanácsos lenne a Microsoft után minél hamarabb színre lépni a PS 4-gyel.

Más szempontból a Sony nincs túl könnyű anyagi helyzetben, a nemrég közölt második negyedéves eredmények is igen gyatrára sikerültek, és a thaiföldi áradások miatt a közeljövőben sem várható jelentős javulás. Az anyagi problémák viszont nem kifejezetten tesznek jót a fejlesztéseknek, anélkül pedig nehéz lesz ütőképes eredményt produkálni. Egy biztos, az ügyvezető igazgató szavaiból egyértelműen kivehető, hogy mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy tartsák a lépést a többiekkel, és figyelmük az Xbox érkezésére irányul.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés