Hirdetés

Rendkívül ígéretes a Nibiru mindenes VR headsetje

A Pro One Plus tesztverziója a Samsung Exynos 8890 jelzésű rendszerchipre épül.

Egyre többen dolgoznak önálló VR headseten. Többek között a Sulon Q már bejelentett egy ilyen megoldást VR/AR headset néven, majd nem sokkal később kiderült, hogy jön a DeePoon M2 is, és a Samsung saját termékéről is vannak pletykák.

A trió ellen most felvonul a Nibiru is, amely cég a Pro One Plus névre keresztelt mindenes VR headsetet tervezi. Ez egy rendkívül ígéretes megoldásnak tűnik, ugyanis ARM és a Samsung technológiáit használják fel. A számításokról a Samsung Exynos 8890 jelzésű SoC gondoskodik, amely mellé 3 GB rendszermemória és 32 GB-os adattároló kerül, az 5,67 hüvelykes Samsung AMOLED kijelző pedig 2560x1440 pixeles felbontást kínál. A rendszer rendelkezik egy HDMI bemenettel is, így külső forrásból származó tartalmat is képes kezelni, de nem ez volt a fő fejlesztési szempont.

A Nibiru Pro One Plus különlegessége a VR OS lesz, ami egy módosított Androidnak fogható fel. Utóbbira azért van szükség, mert az Androidot általánosan nem éppen a virtuális valósághoz tervezték, így a Nibiru alacsonyabb késleltetésű szoftverkomponensekre cserélte a kijelzőkezelő modulokat. Az alapok miatt azonban a Google Play elérhető lesz.

Az ARM egyébként támogatja a Nibiru erőfeszítéseit, hiszen már lassan fél éve bejelentettek egy közös szoftverfejlesztési labort, amely a VR iránt érdeklődő játékfejlesztők munkáját próbálja egyszerűbbé tenni.

A Nibiru Pro One Plus megjelenése még odébb van, de jól halad a fejlesztés, így a következő évben piacra kerülhet a headset.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés