Hirdetés

Ilyen lett a Qualcomm VR-piacra szánt referenciaplatformja

A VR820-at az év végétől kaphatják meg az érdeklődők, így jövőre érkezhetnek a tényleges és mindenes VR headsetek.

A Qualcomm még az elmúlt év augusztusban leplezte le a Snapdragon 820-as rendszerchipet, a fejlesztés legfőbb előnyének pedig az új generációs IGP-jét lehetett tartani, amelyet már a virtuális valósághoz terveztek. A hardver azonban ide igencsak kevés, de az elmúlt hónapokban már a szoftveres alapot is kidolgozta a vállalat.

A fentiek hozománya, hogy elkészült a VR820 nevű referenciaplatform, ami egy Snapdragon 820-at tartalmazó VR headset, vagyis amolyan mindent egybe megoldás, amit a Goertek gyárt. A headset két darab 1440x1440 pixeles, 70 Hz-es frissítésre képes OLED kijelzővel rendelkezik, vagyis a teljes felbontás 2880x1440 pixel. A referenciamodellnek a 4K-s 70 Hz-es VR videók nem jelentenek problémát, és megemlítendő, hogy a fejkövetést az Android operációs rendszerbe épített 6DoF Tango API biztosítja. A VR szempontjából fontos úgynevezett "motion-to-photon" késleltetés 18 ezredmásodperc lesz, ami a rendszer mobil mivoltát figyelembe véve igen kellenes értéknek minősül.

Maga a Qualcomm VR820 egy referenciaplatform, vagyis elsődlegesen az alkalmazásfejlesztőknek szól, illetve azoknak az érdeklődőknek, akik Snapdragon 820-at használó VR headsetet dobnának piacra. A referenciaplatform már igényelhető az érintetteknek, és a szállítás is megkezdődik az év végén. A tényleges termékek emiatt csak a következő év során érkezhetnek, és ezek külsőleg nyilván eltérhetnek a képeken szereplő modelltől, de a belső szempontjából már nagyon hasonlóak lesznek.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés