Hirdetés

Valódi nyolccsatornás hangzást biztosít a Razer Tiamat 7.1 fejhallgatója

A Razer nem viccel, ha gamer kiegészítőkről van szó, legalábbis igen komolyan veszi a témát. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a napokban megjelent Tiamat 7.1 mikrofonos fejhallgatója, melybe nem kevesebb, mint 10 darab különálló hangszórót sikerült belezsúfolniuk – öt-öt darabot oldalanként–, azaz nincs szó szimulált térhangzásról, a készülék ténylegesen elő is tudja állítani azt.


[+]

Az öt hangszóróból oldalanként egy – a középen lévő – a 40 mm-es mélynyomó, amit négy másik vesz körül: a 30 mm-es elülső, a 30 mm-es középsugárzó, a 20 mm-es hátsó és a 20 mm-es oldalsó zajkeltő. A frekvenciatartományuk 20-tól 20 000 Hz-ig terjed, impedanciájuk 16, 24 és 32 ohmos a 40, 30 és 20 mm-eseknél, érzékenységük pedig 116, 102 és 120 dB.

A kényelmes viseletet és a külső hangok kiszűrését a fület körbeölelő párnázás biztosítja. A mellékelt vezérlővel az egyes csatornák hangereje is külön vezérelhető, illetve ezzel átválthatunk 2.0-s sztereó üzemmódra is, valamint külső hangkeltő is köthető rá.


[+]

A Razer Tiamat 7.1, azaz a gyártó szerint a világ első valódi 7.1-es hangzást adó gamer fejhallgatója a negyedik negyedévben jelenik meg, szóval még egy kicsit várni kell rá, így viszont akinek megtetszett, annak legalább lesz ideje gyűjtögetni, az ára ugyanis 180 dollár lesz.


[+]

Ezen felül úgy tűnik, egy másik modell is várható, a Tiamat 2.2, mely az alap hangszórókon kívül oldalanként egy-egy plusz mélysugárzót is tartalmaz az erőteljesebb basszus érdekében. Ennek viszont sem a megjelenéséről, sem az áráról nem tudni még semmit.

A Razer oldalán egy augusztus 17-től 22-ig tartó nyereményjátékban akár meg is nyerhetjük a tíz Tiamat 7.1 egyikét.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Razer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés