Hirdetés

Újabb egykezes keypad a Razer kínálatában: itt a Tartarus!

A Razer az év elején jelentette be, hogy elkészült a játékosoknak szánt Nostromo keypad új generációjával. Ez volt az Orbweaver, mely kényelmesebb csuklótámaszt és több billentyűt kapott, ráadásul ez utóbbiak már mechanikusak voltak, szemben elődjének gombjaival. Az újítások miatt az ár is alaposan megszaladt, így kézen fekvő ötletnek tűnt, hogy kell egy köztes kiadás az Orbweaver és a Nostromo összegyúrásából. Ez lett a Tartarus, ami csuklótámaszát és a gombok számát a Nostromotól örökölte, de a hüvelykujjra eső vezérlőrész a nyolcirányú karral és a kiegészítő gombbal, valamint a visszajelző LED-ekkel az Orbweaverről érkezik. Utóbbival összehasonlítva fontos változás, hogy a Tartarus billentyűs részén a háttérvilágítással rendelkező gombok számát húszról tizenötre csökkentették, valamint a Cherry MX mechanikus kapcsolók helyett membrános megoldást alkalmaznak.


[+]

A játékosok számára kifejlesztett célhardver képességeit tekintve ugyanazt tudja, amit a testvérei, így megmaradt az összes gomb programozhatósága (így a 8 irányúé is), a menet közben állítható nyolcféle kiosztás, és szinte bármilyen hosszú makrót eltárolhatunk a Razer Synapse 2.0 szoftver segítségével, ami megkönnyíti a speciális kombók bevitelét.


[+]

A Razer Tartarusért 80 eurót kell fizetni, ami jóval kedvezőbb, mint az Orbweaver 130 eurós árcédulája, és csak kicsivel magasabb, mint a Nostromo kifutó 70 eurós vételára volt (már amíg lehetett kapni).

  • Kapcsolódó cégek:
  • Razer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés