Hirdetés

Napokon belül előrendelhetők a Fiona néven elhíresült Razer Edge gamer tabletek

A Project Fiona alakulását a PROHARDVER! a kezdetektől fogva figyelemmel követte, kezdve az ilyen erős tablet iránti igényeket firtató facebookos szavazástól egészen az idei CES-ig, amikor a Razer bejelentette a végleges nevén Edge és Edge Prónak hívott termékeket. Mindkét tablet lelke a 10,1"-es, IPS paneles, 1366x768 pixel megjelenítésére képes érintőkijelző, tehát az Edge és az Edge Pro közötti különbség nem ebben, hanem belül keresendő.


[+]

Mostanra a technikai paraméterek is véglegesség váltak. Eszerint az Edge-be Intel Core i5-3317U processzor, 2 x 2 GB RAM, 64 GB-os SSD és NVIDIA GeForce GT 640M LE grafikus vezérlő kerül 1 GB DDR3 fedélzeti memóriával. A Pro változatban ezzel szemben Intel Core i7-3517U processzor dolgozik 2 x 4 GB DDR3 memória és 128 vagy 256 GB-os SSD társaságában, míg a grafikus számításokat szintén az NVIDIA GeForce GT 640M LE-re bízták, de megduplázott (2 GB) DDR3 memóriát kapott.


[+]

Közös pont a két termékben, hogy mindkettő használja az NVIDIA Optimus technológiát, így az Intel HD Graphics HD 4000 IGP az alapértelmezett grafikus vezérlő, és a termékek csak a nagyobb teljesítményt igénylő alkalmazások esetén kapcsolnak át a GeForce-okra (kivéve azokat az eseteket, amikor a program ezzel a móddal nem kompatibilis). További egyezés az Intel gyártmányú IEEE802.11b/g/n Wi-Fi és Bluetooth 4.0-s vezérlők megléte, a 2 megapixeles előlapi kamera és hozzá tartozó irányított mikrofon, az USB 3.0-s kapu és a HDMI kimenet. Az operációs rendszer szerepét mindkét gépen a Windows 8 tölti be.


[+]

Sajnos a technikai paraméterekkel kapcsolatban a tabletek pontos méretés és tömegét homály fedi, az viszont biztos, hogy péntektől mindegyik gép előrendelhető státuszba kerül. Az Edge-ért 1000 dollárt kérnek, míg az Edge Pro-ért 1300 dollárt kell fizetni, de 256 GB-os SSD-vel már 1450 dollárt kérnek érte. Sajnos az árak nem tartalmazzák a tabeletek oldalára helyezhető játékvezérlőt, sem a dokkolóállványt, sem pedig a billentyűzetes dokkolót, amelyekkel a tablet a különféle felhasználási területek mindegyikének meg tud majd felelni. A harmadik negyedévben megjelenő billentyűzetes dokkolót leszámítva ezen kiegészítők ára is nyilvánosságra került, vagyis a játékvezérlő 250 dollárba kerül, a dokkolóállványért pedig 100 dollárt kell az asztalra tenni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Razer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés