Hirdetés

Razer kiegészítők "youtuberkedéshez", online adásokhoz

Új mikrofonnal és egy friss webkamerával bővül a kínálat.

A Razertől nem állnak messze a netes broadcast eszközök, hiszen korábban is volt már ilyen célra tervezett kamerájuk, a Stargazer, illetve mikrofonjuk is, mely a Seiren nevet viseli, most viszont eljött az ideje a további fejlesztések bemutatásának.

Az új kamera a Kiyo nevet kapta, és elsősorban a szereplő arcának jobb megvilágításra koncentrál. Ezt úgy érték el, hogy a kompakt méretű kamera, 81,6 fokos FOV-t biztosító, autofókuszos lencséje köré egy világító LED-es gyűrűt helyeztek el, mely 12 fokozatban állíthat, így várhatóan nem süti ki az előtte ülő szemét sem. A 4 megapixeles érzékelő maximális felbontása mozgókép esetén 1080p, tehát a Full HD streamekre optimalizálták, másodpercenként 30 képkocka mellett, ami megduplázható, ha elegendő a 720p felbontás. A csatlakozás egyébként – nem meglepő módon – USB 2.0, és rendelkezik beépített mikrofonnal is. A Kiyo egyébként Xsplit és OBS kompatibilis.


[+]

Aki nem elégedne meg a beépített hangrögzítő eszköz képességeivel és jobb minőségű hangfelvételre vágyik, annak a Seiren X mikrofont kínálja a Razer. Az aktív, tehát tápellátást igénylő kompakt méretű kondenzátor mikrofon szuperkardioid karakterisztikájú, ezzel is minimalizálva a nem kívánt háttérzajokat. További zajcsökkentést lát el a csillapított mikrofonállvány is, így az tompítja az asztallap felől érkező rezgéseket, ami mondjuk egy játékbemutató során nem elhanyagolható. A felvétel hangereje szintén szabályozható, sőt instant némításra is van lehetőség. A monitorozás sem akadály, ehhez egy 3,5 milliméteres jack aljzat áll rendelkezésre.


[+]

A Razer Kiyo és Seiren X egyenként 100 dollárba kerül, és egyelőre csak a Razer boltjában vásárolható meg, a partneri csatornákon keresztüli értékesítés az év hátralévő részében kezdődik világszerte.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Razer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés