Magas pénzdíjakkal járó pályázatot indít az Acer az élhetőbb környezetért

„Incredible Green Contest” (avagy Hihetetlen Zöld Verseny) néven indít megmérettetést diákok számára az Acer alapítvány a  „jobb, zöldebb, élhetőbb”  környezet népszerűsítése céljából. A verseny témája a „A jövő technológiája zöld innováció révén 2020-ban”, és célja, hogy ösztönözze a diákokat arra, hogy az iskolában tanultak alapján alkossanak olyan módszereket vagy termékeket, melyek Földünket zöldebbé teszik.

A verseny, ami a világ minden tanulója számára nyitott, olyan innovatív és fenntartható megoldások kifejlesztését célzott ösztönözni, melyek energiamegtakarítást és a széndioxid kibocsájtás csökkentését eredményezik, valamint tudatosítja az emberekben a környezetvédelem problémáinak fontosságát.

A kihívás világra szóló,tehát hazánkból is elfogadják a diákok nevezését, egyénileg vagy maximum 5 főből álló csapat erejéig. A résztvevők az interneten regisztrálhatnak 2012. október 31-éig, míg a pályamunkák beérkezési határideje 2012. november 15.

A beérkezett versenymunkák közül az Acer Alapítvány tizenkét döntőst fog kiválasztani. A beadott munkákat egy szakértőkből álló bizottság fogja értékelni olyan alapvető tényezők alapján, mint a környezetbarátság és a megvalósíthatóság foka, illetve az innováció mértéke. Továbbá olyan tényezőket is figyelembe fognak venni, mint klíma, megőrzés, megfizethetőség, alkalmazhatóság és elérhetőség.

A döntős projektek listáját 2013. március 15-én teszik közzé, és a díjátadó ünnepségre 2013. június 4-én kerül sor. A győztes 60 000 USD-t kap, továbbá a második és harmadik helyezett is díjat kap, valamint egy zsűri különdíj is kiosztásra kerül. Lesznek különleges díjak is a közönségdíjasok számára, azoknak, akikre a legtöbb ember szavaz az interneten.

További információk, részvételi feltételek, díjak, beadási útmutatók és regisztráció (angol nyelven) a verseny weboldalán érhetők el!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt