Hirdetés

Ráncfelvarrást kapott a SteelSeries Sensei

A szóban forgó modell idén ünnepli a 10. születésnapját, s ennek örömére 2019-es gúnyát öltött magára.

A 2009-ben eredetileg Xai néven indított rágcsálót nem sokkal később átnevezték Sensei-re, ami aztán rajta is ragadt az eszközön. Most, 10 évvel később, a sikeresnek mondható periféria ugyan átesett egy kis frissítésen, miután Sensei Tennek keresztelték, de a balkezesek örömmel konstatálják majd, hogy a szimmetrikus dizájn, illetve a méretek változatlanok maradtak.


[+]

A szenzor ellenben új és a nagyon frappáns TrueMove Pro nevet kapta; ez a 18 000 cpi-ig skálázódó, 450 IPS-es, beépített gyorsítástól mentes érzékelő elvileg a gyártó és a PixArt közös gyereke. Ha minden igaz, a belső memóriával szerelt ketyere a korábbiaknál jobban reagál a megdöntött egérmozgatásra, és a brosúrában azt hangoztatják, hogy ez a legjobb optikai megoldás, bármilyen felületen is szándékozzuk használni. Na persze, ezt már hallottuk ezerszer – a puding próbája az evés lesz.


[+]

Néhányan fel fognak hördülni, de a vezetékes kivitel megmaradt, viszont így a nyolcgombos patkány 92 grammot nyom a mérlegen, amivel szépen beállhat a középsúlyban induló mezőnybe. Elvileg a kétrugós mechanizmusú mikrokapcsolók SS logót viselnek, és 60 millió kattintásra vannak "hitelesítve", de tudjuk, hogy ez valószínűleg úgy 58-59 millióval több, mint a valóság.


[+]

Ami még változott, az a burkolat, ami most már matt feketében díszeleg, az egér alja pedig átlátszó – és igencsak gusztán festő – borítást kapott. Ahogy az már csak mostanában lenni szokott, a két, egymástól függetlenül címezhető RGB zóna szintúgy része a műsornak.


[+]

SteelSeries Sensei Ten
Fizikai méretek 126 x 68 x 36 mm (H x SZ x MA)
Szenzor TrueMove Pro (450 IPS, 50 G)
Felbontás 50-18 000 cpi, 50-es lépcsőkben állítható
Gyorsítás nincs
Belső memória igen
Gombok száma 8 darab programozható
Mikrokapcsolók kétrugós SteelSeries, mechanikus
Tömeg 92 gramm
USB frissítési frekvenciája 1000 Hz
RGB igen, két külön címezhető zóna
Ár 70 dollár / 80 euró

A Sensei Ten már elindult hódító útjára és vásárlás esetén mintegy 70 dollárral (európai szinten 80 euróval) rövidíti meg az eklézsiát.

Előzmények

Hirdetés